Babbeltruc

Babbeltruc

Onbekenden aan de deur? Wees bedacht op een babbeltruc!
Op .. november 2018 heeft Dick Voerman, onze voorzitter, een interview gegeven voor RTV Gouda over de Babbeltruc. Reden dat hij hiervoor uitgenodigd is dat de afgelopen weken (oudere) inwoners geconfronteerd worden met babbeltrucs. Hierbij proberen kwaadwillenden de aandacht van een bewoner af te leiden, waardoor handlangers het huis ongestoord kunnen doorzoeken en goederen kunnen stelen.
Bij een van de gevallen doen de daders zich voor als medewerker van een bedrijf. In sommige gevallen dragen ze ook bedrijfskleding. Ze vertellen dat ze binnenshuis iets moeten doen. Eenmaal binnen leidt een van de daders de bewoner af, terwijl de andere(n) op zoek gaan naar waardevolle spullen. Dit gaat vaak zo snel en geraffineerd, dat een slachtoffer pas veel later doorheeft wat gebeurd is.
Dat de daders erg vindingrijk zijn blijkt wel uit het volgende voorval. De dader belt aan bij de (oudere) bewoner en vertelt, dat hij gestuurd is door de gemeente. Hij zou de opdracht hebben om te controleren of de bewoners met het warme weer van de afgelopen periode wel genoeg water drinken. Terwijl de ene ‘medewerker’ een gezellig praatje met de bewoner houdt, rooft de andere ‘medewerker’ alle kostbaarheden uit huis.Als u vermoedt dat in uw omgeving of zelfs bij u thuis geprobeerd wordt via een babbeltruc binnen te komen, bel dan direct 1-1-2Klik voor een weergave van het interview op https://www.youtube.com/watch?v=ueNbAh-ee9I&authuser=0

 

8 daagse vakantie naar Stadtkyll in de Vulkaan Eifel maandag 1 juli t/m maandag 8 juli 2019

8 daagse vakantie naar Stadtkyll in de Vulkaan Eifel
maandag 1 juli t/m maandag 8 juli 2019

KBO Teylingen organiseert in 2019 een mooie busvakantie naar All Inclusive Hotel Am Park, gelegen in het leuke plaatsje Stadtkyll in de prachtige Vulkaan-eifel, niet ver van de Belgische Ardennen.

Hotel Am Park is keurig ingericht en beschikt over een receptie met lounge, bar, restaurant en tuin met terras. De kamers zijn allemaal ruim en netjes ingericht en voorzien van: een groot tweepersoonsbed of twee gescheiden bedden, televisie, telefoon, zitruimte en airconditioning en balkon. De badkamer is volledig ingericht met een douche, toilet en föhn. Er is een lift aanwezig en enkele minder-validekamers. Tijdens uw vakantie kunt u in Hotel Am Park rekenen op een goede All Inclusive verzorging met een leuk programma, waarbij ’s avonds de drankjes zijn inbegrepen. Verder is het hotel rolstoelvriendelijk en er gratis WiFi in het hele hotel aanwezig.

Reisprogramma van dag tot dag (onder voorbehoud):
Dag 1: naar Stadtkyll in de Duitse Vulkaaneifel
Om 09.00 uur vertrekken we vanaf de bekende opstapplaats in Sassenheim. Uw chauffeur neemt u met zijn luxe touringcar mee naar de omgeving van Venlo voor een heerlijke Limburgse koffietafel. Na deze middagstop reist u ’s middags verder door de Duitse Eifel naar Hotel Am Park in Stadtkyll. Hier wordt u verwelkomd met een koffie met gebak. Na het inchecken volgt het diner en een gezellig samenzijn.
Dag 2: Stadtkyll en Vulkaaneifel tour met bezoek Bad Münstereifel.
Na het ontbijt bent u vrij. Mooi om het Eifelplaatsje Stadtkyll te verkennen of hier neer te strijken op een terrasje. Na de lunch in het hotel neemt uw chauffeur u mee voor een mooie tour door de Vulkaan Eifel met een bezoek aan het Romeinse verdedigingsstadje Bad Münstereifel. Een wandeling door dit sfeervolle stadje met een bezoek aan het Glasmuseum kunnen wij u van harte aanbevelen.
Dag 3: Dagtocht Belgische Ardennen met bezoek aan de Water-vallen van Coo en Malmedy
Vandaag maken we een mooie dagtocht door de Belgisch Ardennen. Een mooie streek dat gekenmerkt wordt door vele heuvels, riviertjes en bossen met oude burchten en typisch Belgische dorpjes. Daarnaast heeft de Belgische Ardennen tijdens de tweede Wereld Oorlog een bewogen tijd meegemaakt. Na een mooie tour in de omgeving van Francorchamps, bekend van het Formule 1 circuit, bezoeken we de bekende Watervallen van Coo. Leuk om even stoppen om een foto te maken en een leuk restaurantje te bezoeken. Hierna gaan we naar het toeristenstadje Malmedy met het gezellige centrum en marktplein, waar ook nog steeds de gevechten uit de tweede Wereld Oorlog herdacht worden. (lunch voor eigen rekening).
Dag 4: Gerolsteiner bronwater
In de ochtend gaan we naar Gerolstein. Hier worden we ontvangen in bezoekerscentrum Gerolsteiner bronwater. Na een informatiefilm volgt een mooie rondleiding door de fabriek. Na deze leuke ochtend excursie gaan we weer terug naar het hotel voor een heerlijk lunch. Hierna ben u ’s middags vrij om in Stadtkyll zelf iets te ondernemen.
Dag 5: Kribben en Poppenmuseum en rondvaart Rursee
Na het ontbijt gaan we er even op uit naar het plaatsje Losheim bij de Belgische grens. Hier bezoeken we Europa’s grootste kribben museum met een unieke antieke poppen-tentoonstelling. De tijd van toen met oude winkeltjes en vitrines zal u hier zeker aanspreken. Voor de lunch gaan we weer terug naar ons hotel waarna we weer op uitgaan voor een mooie middagexcursie. We rijden naar de fraaie en lieflijke omgeving van de Rursee waar u in Rurberg inscheept voor een prachtige rondvaart over de Rursee.
Dag 6: Eifelstadje Prüm in de Zuid-Eifel
’s Morgens kunt u het lekker rustig aandoen. Na de lunch gaan we er weer op uit. Via een mooie route richting de Zuid-Eifel bezoeken we het typisch Eifelstadje Prüm. Het plaatsje Prüm in de Eifel is een erg leuke plaats om te bezoeken. Het heeft een gezellig centrum met restaurantjes, terrasjes en leuke winkels waar u nog mooi uw laatste vakantie inkopen kunt doen! Daarnaast kunt u in het centrum ook nog de indrukwekkende Sint Salvator Basilika bezichtigen.
Dag 7: Wildpark Hellenthal
Voor de middag bent u vrij na de lunch in ons hotel neemt de chauffeur u met een mooie route door de Eifel naar het fraaie gelegen Wildpark Hellenthal. Hier gaat u per minitreintje een rit door dit Wildpark gaat maken. U ziet hier verschillende dieren in de vrije natuur lopen. Er zijn diverse shows waaronder een mooie roofvogel demonstratie. Er zijn in dit park meerdere gezellige restaurantjes waar u kunt samenzijn om iets te drinken.
Dag 8: De terugreis via historisch stadje Brüggen
Na het ontbijt nemen we afscheid en reizen naar het leuk stadje Brüggen, gelegen aan de Nederlandse grens bij Reuver. Brüggen heeft een mooie en oud centrum met als middelpunt de Burcht Brüggen. Na dit bezoek reizen we verder richting Zuid-Holland waar we eerst nog aan tafel gaan voor een heerlijk diner ter afsluiting van deze 8 daagse reis naar De Duitse Vulkaaneifel. Hierna brengt uw chauffeur u weer keurig naar uw opstapplaats in Sassenheim.

Wat gaat het kosten:
2-persoonskamer: € 655,00 p.p. voor KBO-leden, €700 niet-leden
Toeslag 1-persoonskamer: kamers van 01 t/m 10 geen toeslag
kamers van 11 t/m 15 € 90,00
Bij de prijs is inbegrepen:
• Lunch op de heenweg
• Kamers met douche, toilet en televisie
• Verzorging op basis van ‘All Inclusive’
• Welkom met koffie met gebak
• 7 x overnachting met uitgebreid ontbijtbuffet
• 7 x lunch
• 7 x 3 gangendiner of warm en koud buffet
• 7 x alle drankjes van 17 uur tot 24 uur gratis (frisdranken,
vruchtensappen, jenevers, apfelkorn, bier en wijn )
• `s Avonds snacks of chips /zoutjes op tafel.
• Begeleide dorpswandeling
• Bingoavond
• Quizavond
• Avond livemuziek
• VVV-belasting
• Rondleiding Gerolsteiner bronwater
• Entree kribben- en poppenmuseum
• Bezoek en treinrit Wildpark Hellenthal
• Rondvaart over de Rursee
• Afscheidsdiner in Nederland
Niet bij de prijs inbegrepen:
• Eventueel niet genoemde entreegelden
• Overige verteringen en aankopen van persoonlijke aard

Aanmelden door inzending van het aanmeldformulier op pag.14e en 15 naar het KBO-secretariaat, Kagerdreef 186, 2172 HR Sassenheim.
Een 1ste aanbetaling van €100 p.p. dient direct bij inschrijving te worden overgemaakt op rekeningnummer NL79RABO0315157356 t.n.v. KBO Teylingen onder vermelding Vakantie 2019.
Vóór 1 juni 2019 dient u het resterende bedrag te voldoen.

Hebt u vragen of wilt u informatie dan kunt u mailen naar email:
kboteylingen.secretariaat@gmail.com of tel. 06 1818 4053 (ma t/m vr van 11.00 tot 13.00 uur).

Aanmeldingsformulier
8 daagse vakantie naar Stadtkyll in de Vulkaan Eifel
maandag 1 juli t/m maandag 8 juli 2019

1. dhr/mw. ……………………………………………….……..……wel/geen KBO-lid
geboortedatum: …………………………………………………………………. …………
Postcode + woonplaats: ……………………… ………………..…………….………..
Straat + huisnr.: ………………………….…………………………………………….………
Tel.nr ……………..…….……… Mobiel mee op reis nr. ……………………..……..
Eventueel dieet. Welke ……………………………………………….……..…………….
Neemt u een rollator mee :……………………………..ja / nee (omcirkelen)
In bijzondere gevallen waarschuwen:
Naam: ………………………..…………………………. Tel.nr. ………………….….…..…

Wil de kamer delen met ………………………….……………………….……..………
2. dhr/mw. ……………………………………………….……..……wel/geen KBO-lid
geboortedatum: …………………………………………………………………. …………
Straat + huisnr: ………..…………………………………………………………..….………
Tel.nr ……………..…….……… Mobiel mee op reis nr. ……………………..……..
Eventueel dieet. Welke ……………………………………………..……….……………
Neemt u een rollator mee :……………………………..ja / nee (omcirkelen)
In bijzondere gevallen waarschuwen:
Naam: ………………………..…………………………. Tel.nr. …………….…….….….…

<Zie verder volgende pagina>

Wenst
⃝ 2-persoonskamer € 655,– per persoon
⃝ 1-persoonskamer € 710,– per persoon ?????

Vul onderstaand de volgende gegevens in:
Zorgverzekering 1e deelnemer:
——————————————————————————————-
Zorgverzekering 2e deelnemer:
…………………………………………………………………………………………………………

U dient direct bij inschrijving ZELF voor een reis- en annuleringsverzekering te zorgen.
Reis- en annuleringsverzekering met polisnr 1e deelnemer
…………………………………………………………………………………………………………
Reis- en annuleringsverzekering met polisnr 2e deelnemer
…………………………………………………………………………………………………………
Een 1ste aanbetaling van €100 p.p. dient direct bij inschrijving te worden overgemaakt op rekeningnummer NL79RABO0315157356 t.n.v. KBO Teylingen onder vermelding Vakantie 2019. Vóór 1 juni 2019 dient u het resterende bedrag te voldoen.

Gelieve dit formulier volledig ingevuld te zenden naar het
Secretariaat KBO Teylingen
Kagerdreef 186
2172 HR Sassenheim.