stadswandeling Haarlem

Woensdag 1 augustus was er een stadswandeling in Haarlem in het kader van de zomeractiviteiten 2018. Onder mooie weeromstandigheden werd genoten van de oude binnenstad. Klik hier voor een fotoverslag.

Dagtocht KBO Teylingen

 

Geacht KBO-lid,

Zoals u in de nieuwsbrief van deze week heeft kunnen lezen komt de dagtocht naar Rotterdam te vervallen. Wij hebben hiervoor een alternatief gevonden namelijk een dagtocht naar natuurpark “Alde Faenen” in Friesland eveneens op woensdag 25 juli 2018. Zie hieronder de beschrijving van deze dagtocht.
Zoals gemeld heeft u als ingeschrevene voor de dagtocht naar Rotterdam het recht als eerste voor de dagtocht naar Friesland ingeschreven te worden.
Gaarne vernemen wij dan ook – zo spoedig mogelijk – of u zich hiervoor wilt aanmelden. Indien u hiervan afziet dan zullen wij de betaalde deelnamekosten voor Rotterdam terugstorten op uw bankrekening.

Wij zien uw antwoord met belangstelling tegemoet.

Dagtocht KBO Teylingen

Op woensdag 25 juli organiseert KBO Teylingen voor haar leden een gezamenlijke dagtocht naar het natuurpark Alde Feanen’. Op deze dag haalt de comfortabele touringcar de deelnemers vanaf 08.00 uur op vanaf de verschillende opstapplaatsen om te rijden naar Almere waar 2 kopjes koffie met gebak op u staan te wachten bij restaurant Haje Natuurpark. Hierna gaat de route naar Eernewoud (Earnewâld). Hier ligt de rondvaartboot van Rondvaardij Princenhof al op u te wachten voor een rondvaart over de Friese meren. De vaarroute gaat door de ‘Alde Feanen’. Dit schitterende natuurgebied heeft de status Nationaal Park gekregen. Terwijl het uitzicht steeds wisselt, kunt u genieten van een driegangendiner. Voordat u de rondvaartboot verlaat (krijgt u nog een kopje koffie of thee met oranjekoek. Hierna gaat de rit terug rond 16.30) naar de verschillende opstapplaatsen, waar u tussen 18.30 en 19.00 uur terug zal keren. De begane grond van de rondvaartboot is bereikbaar met een rolstoel. Om naar het bovendek te gaan kunnen slechte lopers gebruik maken van een stoeltjeslift. Kosten Voor deze dagtocht betalen KBO-leden € 55,00 per persoon. Indien er plaatsen vrij zijn dan kunnen niet-leden mee tegen betaling van € 65,00 per persoon. Dit is inclusief reisverzekering en fooi voor de chauffeur.

Aanmelden: Onder opgave van evt. dieetwensen, rolstoel of rollator en opstapplaats bij het KBO secretariaat: per email kboteylingen.secretariaat@gmail.com of tel. 06 1818 4053 (tussen 11.00-13.00 uur). Gelieve het verschuldigde bedrag bij aanmelding over te maken op banknr. NL79 RABO 0315 1573 56 (let op juiste bankrekeningnummer) t.n.v. KBO Teylingen. Uiterlijk 10 juli 2018 dient het bedrag te zijn overgemaakt.

Vertrektijden/opstapplaatsen: * om 8.00 uur vanaf Kerkplein, Herenstraat 45, Voorhout * om 8.15 uur vanaf ‘t Onderdak, J.P. Gouverneurlaan 40, Sassenheim * om 8.30 uur ‘t Trefpunt, Herenweg 80, Warmond

Museumplusbus

 KBO Teylingen op stap met de Museum Plus Bus

Vrijdag 22 juni stonden 41 leden van KBO Teylingen startklaar voor een dagtocht met de MuseumPlusBus. Het bestuur had zich in oktober aangemeld bij de organisatie van de MuseumPlusbus voor een gratis museumbezoek aan een van de deelnemende musea in Nederland. We werden ingeloot voor een dagtocht naar het Zuiderzee Museum in Enkhuizen.
Op deze dag werden allereerst de deelnemers in Voorhout opge-
haald, vervolgens Sassenheim en daarna Warmond. De busrit was zo voorspoedig dat we al om 10.30 uur bij het museum aankwamen. De koffie was nog niet klaar omdat men ons pas om 11.00 uur verwachtte. Na de koffie werden we om 11.30 uur welkom geheten door de rondleiders van het museum. We waren door de gids van de Museum Plus Bus reeds verdeeld in 3 groepen en begonnen toen aan de rondleiding. Het Zuiderzeemuseum brengt de verhalen tot leven van mensen die vroeger rond de Zuiderzee woonden. Lopend door de nauwe straatjes en over de smalle dijkjes maakten we kennis met de overeenkomsten en verschillen in tradities, dialecten, ambachten en handel tussen de verschillende plaatsen. Na de rondleiding hadden we een lunch. Daarna kon men op eigen gelegenheid nog rondwandelen in het buitenluchtmuseum. Om 14.45 uur werden we bij de rondvaartboot verwacht voor een vaartocht over het IJsselmeer. Het weer was koud en het waaide hard zodat de rondvaart, in verband met de hoge golven, binnen de haven van Enkhuizen bleef.
Met dank aan Bank Giro Loterij en KBO Teylingen hebben wij, 39 deelnemers en drie vrijwilligers, een gezellige dag gehad in het Zuiderzeemuseum.